ImproHelsinki_JPEG_Color.jpg

KENELLE ja mitä?

Minkälaista siellä on?

Yllä olevassa videossa Impro Helsingin perustajat Kaisa ja Sara esittelevät yhden improvisaatioharjoituksen. Siitä voit katsoa esimerkin siitä, minkälaisten asioiden parissa improvisaatiokoulussa puuhaillaan.

 

Siellä treenataan sitä, että saa ja uskaltaa olla keskinkertainen. Sitä,että on hyväksytty ja ainutkertainen juuri sellaisena kuin on - se tekee sinusta kiinnostavan improvisoijan kun uskallat olla oma itsesi. Ja sitä kautta pääset myös treenaamaan toisena olemista. Muiden saappaissa elämistä hahmojen ja tarinoiden kautta, kykyä empatiaan.

 

Jos kysymys kuuluu, onko minusta siihen, vastaus on: jos haluat. Meille ovat kaikki tervetulleita ja tuemme koulussamme kasvua monipuolisiksi improvisaatiotaiteilijoiksi.

 

Opetus etenee pikkuhiljaa ja jokaisen omilla ehdoilla. Turvallisen tilan luominen mahdollistaa jokaisen etenemisen omaan tahtiin ja yhteisön tuki antaa jokaiselle tilaisuuden lentää.

Miten opetus etenee?

Impro Helsingin 6-portainen kurssiohjelma etenee 6-8 viikon sykleissä. Ensimmäiset kaksi kurssia ovat kuuden viikon mittaisia ja sitä seuraavat kurssit kestävä kahdeksan viikkoa.

Ensimmäisillä kursseilla pureudutaan improvisoidun teatterin perusteisiin; siihen kuinka tarinat syntyvät ihmisten välisessä kanssakäymisessä, toisia kuunnellen ja tukien. Pikkuhiljaa siirrytään syvemmälle näyttelijäntyön maailmaan tutkimaan sen eri osa-alueita, kehollisuutta, vaikuttumista, äänenkäyttöä, tilankäyttöä ja monipuolista vuorovaikutusilmaisua.

Jokaisen (paitsi ensimmäisen) kurssin päätteksi on valmistujaisesitys. Esiintyminen kuuluu olennaisena osana teatterin tekemiseen myös käsikirjoittamattoman teatterin puolella. Esityksiin osallistuminen on vapaaehtoista.Tarkemmat kurssikuvaukset voit lukea täältä.

Kuuden peruskurssin jälkeen on mahdollista hakeutua vuoden kestävään improvisaationäyttelijän koulutusohjelmaan.