Vierailevat

Opettajat

Venla Sandgren

14.-15.12.

Kehomusiikki

Body Music

Työpaja / Workshop

Kehomusiikki – Rytmi, ääni & liike

Kehomusiikki on musiikkia, jota voit nähdä ja tanssia, jota voit kuulla. Kehoa käytetään musiikillisena ja liikkeellisenä instrumenttina, jossa erilaisten taputusten, napsutusten, jalkaiskujen ja äänenkäytön avulla luodaan rytmisiä ja melodisia kudelmia – usein täysin hetkessä improvisoiden.

Kurssi on suunnattu sinulle, joka haluat oppia soittamaan kehoasi. Tutustumme musiikin keholliseen ilmaisuun rytmin, äänenkäytön ja liikkeen kautta. Pidämme yhdessä hauskaa jammailemalla erilaisilla kehorytmeillä, lauluilla, sanarytmeillä ja vuorovaikutusharjoitteilla. Musisoimme rennosti yhdessä ja muodostamme ryhmästä soivan kehomusiikkiorkesterin!

Kurssi sopii kaikille liikkeestä, rytmistä, musiikista, äänenkäytöstä, ilmaisusta ja improvisaatiosta kiinnostuneille. Ei edellytä aiempaa kokemusta tanssista tai musiikista. Alkuosaamiseksi riittää avoin mieli ja halu oppia uutta! Kehomusiikki on kokonaisvaltainen laji, joka kehittää mm. rytmitajua, kuuntelua, vuorovaikutusta, liikekieltä ja koordinaatiota. Mukaan joustavat, liikkumiseen sopivat vaatteet, sisälenkkarit ja juomapullo. Ota myös halutessasi mukaan evästä, sillä pidämme välissä lyhyen ruokatauon.

Työpaja: la 13:30-17:30(3h)

su 14:30-17:30 (3h)

Kurssimaksu: 109€ (sis. ALV 24%)

Taso: ei vaadi aiempaa kokemusta

Body Music – Rhythm, Voice & Movement

Body Music is music you can see and dance you can hear. In Body Music we use the body as a moving musical instrument and create rhythmic and melodic patterns by stomping our feet, snapping our fingers, clapping our hands and by using our voice. This happens often by improvising in the moment.

This intensive is aimed for those who want to learn to use their body as a versatile musical instrument. We’ll get to know the bodily expression of music through rhythm, vocal work and physical movement. We’ll jam with various body rhythms, songs, word rhythms and cooperative exercises – and will have lots of fun while doing this! Together we’ll play music and create a body music orchestra!

The intensive is for everyone who are interested in rhythm, music, using their voice, expression and improvisation. No previous experience of music or dance needed. An open mind and willingness to learn new things is enough!

Body Music is a comprehensive form or art that develops your sense of rhythm, listening, collaboration skills, physicality and coordination, to name a few. Come with comfortable clothes that you can move around in (for example stretch pants and a T-shirt). Bring also sneakers (inside use), a water bottle and some snacks – we’ll have a short food break in between.

Workshop: Sat 13:30-16:30(3h)

Sun 14:30-17:30 (3h)

Fee: 109€ (inc. VAT 24%)

No previous experience required

Opettaja/ Instructor

Venla Sandgren
 

Venla on teatteri-ilmaisun ohjaaja (TIO) ja kehomuusikko, joka on jo useiden vuosien ajan ohjannut teatteri-improvisaation, ilmaisun ja vuorovaikutuksen sekä kehomusiikin viikkotunteja, kursseja ja työpajoja eri puolilla Suomea. Hän on ohjannut työpajoja myös ulkomailla. Hän on lisäksi tanssinut steppiä pienestä pitäen ja esiintyy tätä nykyä myös kehomuusikkona. Kuluneen kesän hän näytteli Rovaniemellä Konttisen kesäteatterissa prinsessa Aoudan roolissa Maailman ympäri 80 päivässä -musiikkiteatteriesityksessä. Venla yhdistää esiintymisessään jalkaperkussiota (steppi), laulua ja koko kehon musiikkia. Hän on esiintynyt mm. Kaustisen Kansanmusiikkifestivaalilla yhdessä vocal hop -yhtye Tuulettaren kanssa. Tämän lisäksi hän tekee freelance-näyttelijäntöitä. Opettajana ja pedagogina Venlalle on tärkeätä ilmaisun vapaus - että jokainen voi rentoutua ja olla vapaasti oma itsensä. Myös kuuntelu on vahvasti keskiössä: kuunnellaan niin itseä, toista kuin ryhmän keskinäistä resonointiakin. ”Kun ryhmässä vallitsee yhteinen rentous ja luottamus, sitä helpompi jokaisen on lähteä ilmaisemaan itseään kehollisesti, äänellisesti ja musiikillisesti.

Kuva: Antti Sepponen

Kuva: Jari Flinck